Adósságrendezés pénzügyi káosz helyett!
Ön utánanézett már lehetőségeinek?

 Adósságrendezés akkor válhat szükségessé, amikor több felvett hitelt is törlesztünk, melyek között jelzáloghitel vagy deviza alapú hitel is van. A régebbi konstrukciókra jellemző, hogy nem fix kamatozásúak, így akár havonta emelkedhet a törlesztő részlet.

Emiatt aztán egyrészt nem tudunk fix költségekkel számolni, másrészt elszabadulnak a kamatok és egy idő után már jelentős többletköltséggel kell megbirkóznunk! Nagyon sokat vesztik el amiatt otthonukat, hogy nem keresnek pénzügyi megoldást még időben tartozásaik rendezésére.

Adósságrendezés okosan – mi a megoldás lényege?

A jelenleg rendelkezésre álló, adósságrendezés céljára igényelhető hitelek legkedvezőbb jellemzője, hogy a kamat –ezáltal a havi törlesztő is fix összeg. A másik nagy előnye, hogy hiteleink összevonásával egyetlen törlesztőre redukálhatjuk havi fizetnivalóinkat.

Nem kell folyton arra figyelnünk, hogy melyik részlet mikor válik esedékessé, továbbá arra sem, hogy melyikre éppen ebben a hónapban mekkora összeget kell elkülönítenünk. Fizessen mostantól egyetlen, állandó összegű törlesztő részletet! Ha anyagi lehetőségei megengedik, a tartozásokon felül még egy kis pénze is maradhat az újonnan felvett hitelből.

Havonta jelentős, akár tízezres nagyságrendű összegeket takaríthatunk meg ezzel a megoldással, miközben megbízhatóan tudjuk tartozásunkat fizetni a bank felé is.

Adósságrendezés ingatlanfedezet nélkül

Amennyiben jövedelme kellően magas ahhoz, hogy személyi kölcsönként igényelhesse meg a szükséges összeget (kb.10.000.000Ft.ig) ingatlanfedezetre sem lesz szükség. A bank ebben az esetben –mivel csak a jövedelem lesz a fedezetszigorúbb elbírálás alapján dönt.

Hogyan is zajlik az adósságrendezés folyamata a gyakorlatban?

Első lépésként konzultáljunk egy pénzügyi szakemberrel, aki segít nekünk átlátni aktuális helyzetünket. Elemzi, hogy melyik bank ajánlata lesz a legkedvezőbb számunkra hosszú távon igényeink és lehetőségeink függvényében. Ha megbízzuk őt, mindvégig segít nekünk, az igénylés benyújtásától a hitel folyósításáig. Lehetnek közben olyan kérdések, melyeknél nagy segítség egy szakember tudása, vegyük ezt igénybe, hiszen a tét nem kicsi!

Az első lépés az igénylés benyújtása

Sok időt és utánajárást megspórolhatunk, ha ezt is rábízzuk pénzügyi tanácsadónkra.

A második lépés a hitelbírálat

Szerencsés esetben ez nagyon gyorsan lezajlik, ha minden irat rendben van és jövedelmünk is megfelelő, hiánypótlásra sem lesz szükség.

A harmadik lépés az adósság tényleges rendezése

A folyamatnak ebben a részében az új hitelt nyújtó bank a benyújtott tartozásokat követelő bankok felé kifizeti tartozásunkat.

A negyedik lépés –amennyiben erre mód van – a fennmaradó összeg kiutalása Önnek!

Ha tartozásán felül marad pénz az igényelt összegből, a bank átutalja azt az ön számlájára. Mostantól egy hitelt kell fizetnie, egyetlen tartozása lesz. A régi, magas törlesztőből megmaradó pénzt pedig arra fordíthatja, amire csak szeretné!

Találja meg ön is a kiutat! Összegyűjtöttük a bankok aktuális adósságrendezés céljára felhasználható hiteleit egy helyen!

Hasonlítsa össze őket az expresszkolcson.hu-n otthon, kényelmesen!

 

 

Reméljük hasznos volt, amit olvastál. Értékeld cikkünket!