Adósságrendezés okosan – vonja össze tartozásait, fizessen csak egyet fix törlesztővel!

2017.05.30.

Adósságrendezés pénzügyi káosz helyett! Ön utánanézett már lehetőségeinek? Adósságrendezés akkor válhat szükségessé, amikor több felvett hitelt is törlesztünk, melyek között jelzáloghitel vagy deviza alapú hitel is van. A régebbi konstrukciókra jellemző, hogy nem fix kamatozásúak, így akár havonta emelkedhet a törlesztő részlet.

Adósságrendezés okosan – vonja össze tartozásait, fizessen csak egyet fix törlesztővel!

Emiatt aztán egyrészt nem tudunk fix költségekkel számolni, másrészt elszabadulnak a kamatok és egy idő után már jelentős többletköltséggel kell megbirkóznunk! Nagyon sokat vesztik el amiatt otthonukat, hogy nem keresnek pénzügyi megoldást még időben tartozásaik rendezésére.

Adósságrendezés okosan – mi a megoldás lényege?

A jelenleg rendelkezésre álló, adósságrendezés céljára igényelhető hitelek legkedvezőbb jellemzője, hogy a kamat –ezáltal a havi törlesztő is fix összeg. A másik nagy előnye, hogy hiteleink összevonásával egyetlen törlesztőre redukálhatjuk havi fizetnivalóinkat.

Nem kell folyton arra figyelnünk, hogy melyik részlet mikor válik esedékessé, továbbá arra sem, hogy melyikre éppen ebben a hónapban mekkora összeget kell elkülönítenünk. Fizessen mostantól egyetlen, állandó összegű törlesztő részletet! Ha anyagi lehetőségei megengedik, a tartozásokon felül még egy kis pénze is maradhat az újonnan felvett hitelből.

Havonta jelentős, akár tízezres nagyságrendű összegeket takaríthatunk meg ezzel a megoldással, miközben megbízhatóan tudjuk tartozásunkat fizetni a bank felé is.

Adósságrendezés ingatlanfedezet nélkül

Amennyiben jövedelme kellően magas ahhoz, hogy személyi kölcsönként igényelhesse meg a szükséges összeget (kb.10.000.000Ft.ig) ingatlanfedezetre sem lesz szükség. A bank ebben az esetben –mivel csak a jövedelem lesz a fedezetszigorúbb elbírálás alapján dönt.

Hogyan is zajlik az adósságrendezés folyamata a gyakorlatban?

Első lépésként konzultáljunk egy pénzügyi szakemberrel, aki segít nekünk átlátni aktuális helyzetünket. Elemzi, hogy melyik bank ajánlata lesz a legkedvezőbb számunkra hosszú távon igényeink és lehetőségeink függvényében. Ha megbízzuk őt, mindvégig segít nekünk, az igénylés benyújtásától a hitel folyósításáig. Lehetnek közben olyan kérdések, melyeknél nagy segítség egy szakember tudása, vegyük ezt igénybe, hiszen a tét nem kicsi!

Az első lépés az igénylés benyújtása

Sok időt és utánajárást megspórolhatunk, ha ezt is rábízzuk pénzügyi tanácsadónkra.

A második lépés a hitelbírálat

Szerencsés esetben ez nagyon gyorsan lezajlik, ha minden irat rendben van és jövedelmünk is megfelelő, hiánypótlásra sem lesz szükség.

A harmadik lépés az adósság tényleges rendezése

A folyamatnak ebben a részében az új hitelt nyújtó bank a benyújtott tartozásokat követelő bankok felé kifizeti tartozásunkat.

A negyedik lépés –amennyiben erre mód van – a fennmaradó összeg kiutalása Önnek!

Ha tartozásán felül marad pénz az igényelt összegből, a bank átutalja azt az ön számlájára. Mostantól egy hitelt kell fizetnie, egyetlen tartozása lesz. A régi, magas törlesztőből megmaradó pénzt pedig arra fordíthatja, amire csak szeretné!

Találja meg ön is a kiutat! Összegyűjtöttük a bankok aktuális adósságrendezés céljára felhasználható hiteleit egy helyen!

Hasonlítsa össze őket az expresszkolcson.hu-n otthon, kényelmesen!

További blogbejegyzések

ERSTE Most Személyi Kölcsön

ERSTE Most Személyi Kölcsön

2018.08.03.

A személyi kölcsönök piacán folyamatos a fejlődés, újabbnál újabb hiteltermékek jelennek meg. Az ERSTE Bank új személyi kölcsöne a legfrissebb; nézzük meg, mit nyújt a többi hiteltermékhez képest!

Tovább olvasom
Adósságrendező hitellel, kiválthatok egyszerre több kölcsönt is?

Adósságrendező hitellel, kiválthatok egyszerre több kölcsönt is?

2018.10.14.

Ha olyan hitellel rendelkezel, amit már nem tudsz biztonsággal fizetni, és felemészti a családod havi jövedelmét. A hiteled kondíciói már jócskán elavultnak számítanak, és jobbnál jobb ajánlatok jönnek szembe veled minden nap, akkor ideje elgondolkodnod, hogy adósságrendező hitellel kiváltsd a hitelidet.

Tovább olvasom
Adósságrendező hitel megoldás lehet, ha többféle hitelt is törleszt!

Adósságrendező hitel megoldás lehet, ha többféle hitelt is törleszt!

2016.08.26.

A bankok által kínált adósságrendező hitel megoldás, lehetőség arra az esetre, ha egyidejűleg több, rossz konstrukcióban kötött, rövid lejáratú törlesztő részletet fizet. Egy új, kedvezőbb kamatozású hitel felvételét követően az új bank kifizeti a régi bankoknak a hiteleket, Ön pedig csak az új bank felé tartozik. Mivel személyi kölcsön igénylésével juthatunk hozzá ingatlanfedezet nélkül, kisebb összegű hitelek összevonására alkalmas konstrukció.

Tovább olvasom
A hiteltörlesztés csökkentése – ha még nem váltott kedvezőbb hitelre, tegye meg most!

A hiteltörlesztés csökkentése – ha még nem váltott kedvezőbb hitelre, tegye meg most!

2017.05.13.

A hiteltörlesztés csökkentése most egy jól átgondolt lépéssel, rövid időn belül megvalósítható.  Fizessen havonta egy összegben, sokkal kedvezőbb feltételekkel!

Tovább olvasom