Személyi kölcsön fix kamattal vagy inkább az olcsóbb, változó kamatozású hitel?

2017.04.27.

 Személyi kölcsön fix kamattal? Kisebb összegnél, rövidtávon még csak hagyján, de mondjuk 1 Millió forintnál már biztosan jóval drágább, mint a változó kamatozású kölcsönök. Ráadásul csak kifejezetten lakáscélra vehetjük igénybe. Kár, hogy azoknál meg elszállnak a kamatok! Mert ennél a típusú kölcsönnél ezt szokhattuk meg.

Személyi kölcsön fix kamattal vagy inkább az olcsóbb, változó kamatozású hitel?

Hát igen, a kölcsönre vágyók körében mindig ott volt a félelem, hogy elkezdjük a törlesztést, egy darabig minden rendben, aztán egyszer csak elkezd emelkedni a törlesztő összege. Két-három év múlva már közel a duplájára rúg! Ezt egyrészt már megérzi az ember, másrészt tervezhetetlenné válnak a havi költségeink miatta.

Ráadásul mindig úgy alakulnak a dolgok, hogy jön valami extra kiadás –lerobban a kocsi, elromlik a hűtő, a lakásra is költeni kellene, de nincs miből, mert minden pénz elmegy a törlesztésre.

Személyi kölcsön fix kamattal, szabad felhasználásra

Van egy bombasztikus hírünk, mára ez már megváltozott! Ugyanis 1M Ft-ot –vagy akár többet is– már személyi kölcsönként is rendkívül kedvező feltételekkel, fix törlesztő részlettel kaphatunk meg! Nagy előny, hogy szabadon felhasználhatjuk, amire éppen kell.

A fixált kamatoknak-és ebből adódóan a futamidő végéig állandó törlesztő részleteknek köszönhetően így már lehet tervezni a dolgokat! Ha pl. plusz munkát vállalunk, mert ebből akarjuk a nyaralást finanszírozni, nem kell attól tartanunk, hogy jön a banktól az információ a többletköltségekről és már búcsút is mondatunk a pénzünknek.

Személyi kölcsön fix kamattal már a legtöbb bank kínálatában megtalálható

Ugyan továbbra is rendelkezésünkre áll a változó kamatozású kölcsön, aminek elvileg olcsóbb a kamata, de utánaszámolva olyan minimális összeget spórolhatunk meg, -ami azért nem teljesen biztos, hogy nem éri meg a kockázatot.

A bankok részéről már többféle fixált kamatozású konstrukció került kidolgozásra. Azt kell mérlegelnünk, hogy milyen futamidő lenne a kényelmes, milyen összegű törlesztőt tudunk biztonsággal vállalni.

Személyi kölcsön fix kamattal akár 8%-os kamatra!

Azt azért tudnunk kell, hogy személyi kölcsön igénylésekor a hitelbírálat szigorúbb valamivel, hiszen itt csak a jövedelmünk a fedezet. Ezzel együtt összességében sokkal jobban járunk, ha személyi kölcsönök közül választunk.

Jelenleg a CIB Előrelépő személyi kölcsön kamatkedvezményekkel jár a legjobban.

Honlapunkon összehasonlíthatja a bankok személyi kölcsön ajánlatait!

Ajánlataink

Archívum

Címkék

Ajánlott hitelek

Provident Havi Kölcsön

THM

5,6%

Futamidő

15 hó

Hitelösszeg

40.000 Ft - 600.000 Ft

§

Könnyített kölcsön

THM

20,3% - 24,9%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

200.000 - 2.990.000 Ft

§

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - AKTÍV250

THM

8,17%*

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

300.000 - 8.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések

Az annuitásos hitelek lényege

Az annuitásos hitelek lényege

2020.11.05.

Említettük már párszor az annuitásos hiteleket itt, a blogunkon, ám sosem fejtettük ki azt, hogy valójában miről is van szó, pedig aki nem foglalkozik behatóan a pénzügyi témákkal, az valószínűleg nem tudja pontosan, hogy mit jelent ez a kifejezés. Az alábbiakban ezt a mulasztást pótoljuk.

Tovább olvasom
Kedvező, fix kamatozású lakáshitelt miért érdemes felvenni?

Kedvező, fix kamatozású lakáshitelt miért érdemes felvenni?

2020.10.23.

Ingatlanvásárlásnál – amennyiben azt hitelből szeretnénk megoldani – van lehetőség kedvező, fix kamatozású, illetve változó kamatozású lakáshitelek közül választani. Mindegyiknek más az előnye, illetve mindkettőnek van hátránya is; az alábbiakban megnézzük, melyiket miért érdemes választani.

Tovább olvasom