Gyorskölcsön használt autóra – Mire nem gondolnak legtöbben?

Gyorskölcsön felvétele használt autóra sok esetben szükségszerű, ha az autó a mindennapi élet fontos eszköze a családban, vagy a munkában. Ez a cikk az autóvásárlásra felvett gyorskölcsön esetén ad néhány hasznos tippet, hogy elkerüljük a kellemetlen meglepetéseket.

Gyorskölcsön használt autóvásárlásra – Hitel összeg, törlesztő részletek

  • Használt autó vásárlás esetén a gyorskölcsön összege inkább kicsit több legyen (kb. 5-15 %-al), mint a megvásárolni kívánt autó ára. Ez a többlet összeg kettős célra jó:
  • Egyrészt van egy kis tartalék azokra az „apró” hibákra, amik a használatot követő első hetekben jelentkeznek. Bosszantó, ha 10.000-20.000 Ft értékű alkatrész miatt áll a garázsban frissen vett autónk.
  • Másrészt van 2-3 hónapra elegendő tartalékunk, amiből fizetni tudjuk a hitel törlesztő részleteit, nem kell aggódnunk, hogy elcsúszunk a számlával. Persze a téli-nyári gumi csere sem akkor szokott aktuálissá válni, amikor számunkra ideális, ilyen esetben is hasznos lehet tartalékolni.

Gyorskölcsön használt autóvásárlásra – Autófenntartás költségei

  • Használt autók esetén a gyorskölcsön összege mellett adjuk hozzá a kiszemelt autó havi fogyasztásának és fenntartásának várható költségeit, valamint az időszakos biztosítási és vizsgáztatási díjakat is, majd ezek figyelembe vételével tervezzük meg az optimális futamidő és hitelösszeg kombinációját. Itt is bölcs előrelátásra vall egy kisebb tartalékot félretenni, ha ez módunkban áll. 
  • Nem mindig éri meg az álmatlan éjszakákat a túl feszesre tervezett futamidő és törlesztő részlet, a különbözet sok esetben minimális összeg havi szinten.

Amennyiben egyszerűen, gyorsan, könnyen össze akarod hasonlítani a bankok gyorskölcsön ajánlatait, nem kell bankról bankra járnod! Egyszerűen a székedből, pár kattintással összehasonlíthatod, sőt, hiteligénylésedet online is leadhatod egy egyszerű űrlap kitöltésével.

Az www.expresszkolcson.hu -n összegyűjtöttük a bankok személyi kölcsön ajánlatait, így egy helyen össze tudod hasonlítani őket!

Csak annyit fizess a kölcsönért, amennyit feltétlenül szükséges! Ha segítségre van szükséged, kérd ki egy hiteltanácsadó véleményét, a legtöbb esetben készségesen állnak rendelkezésre minden banknál, de sok hiteltanácsadó megy ki helyszínre is, ha az számodra kényelmesebb.

Reméljük hasznos volt, amit olvastál. Értékeld cikkünket!