Hitelfelvétel veszélyei – Mire vigyázzunk hitelfelvétel előtt?

2017.03.07.

Hitelfelvétel veszélyei – Miket érdemes átgondolni egy hitel felvétele előtt? Hitelfelvétel manapság hétköznapi dolognak számít, ám nem is annyira régen az emberek még körültekintően, megfontoltan és tervezetten használták ki a hitelek előnyeit, pontosan ismerve a lehetséges kockázatot. Ebben a cikkben a hitelfelvétel kockázatairól olvashat, néhány életszerű példán keresztül bemutatva, mely esetekben érdemes, mely esetekben nem ajánlott egy hitel felvétele.

Hitelfelvétel veszélyei - Mire vigyázzunk hitelfelvétel előtt?

Hitelfelvétel veszélyei I. – Fizetésképtelenség esélye

  • Egy kedvező hitel igénylése előtt mindig kalkuláljunk nem várt eseményekkel is, amelyek megakadályozhatnak bennünket a hitel törlesztőrészletek rendszeres fizetésében. A bankok egy ideig türelmesek késés esetén, de egy idő után extra költségekre is számíthatunk, ha nem fizetünk időben.

TIPP 1 – Hitelfelvétel egy kis tartalékkal

  • Ha egy 2 hetes betegszabadság, vagy egy kisebb értékű extra kiadás is gondot jelenthet, akkor célszerű a felvett hitel egy kis részét (kb. 2-3 havi törlesztő részletnek megfelelő összeg) félre tenni baj esetére. Így nem kell attól tartanunk, hogy plusz kamatot, kezelési költségeket, késedelmi kamatokat számol fel a bank, hiszen van annyi tartalékunk, hogy ne okozzon gondot a rendszeres törlesztés.

Hitelfelvétel veszélyei II. – Optimális törlesztőrészlet és futamidő

  • Figyeljünk rá, hogy a havi vagy heti törlesztőrészlet fizetése ne a megélhetésre és egyéb szükségszerű kiadásokra szánt keretből történjen. Ha az ilyen költségekkel sakkozunk, előfordulhat, hogy egyszer választanunk kell a hitel fizetése és a villanyszámla befizetése között.

TIPP 2 – Hitelfelvétel hosszabb távra

  • A futamidő kitolásával a havi vagy heti részlet ugyan alacsonyabb lesz, de a kifizetett végösszeg kicsit magasabb. Ha a hiteligénylés célja egy beruházás, ami idővel „visszatermeli” az árát (például fűtés korszerűsítés, gazdaságosabb autó csere stb.), akkor megéri hosszabb futamidőt vállalni.
  • Nyaralásra, luxuscikkekre, vagányabb autóra hitelt felvenni csak akkor tanácsos, ha a törlesztőrészlet fizetése biztosan nem jelent majd gondot.

Az www.expresszkolcson.hu -n összegyűjtöttük a bankok személyi kölcsön ajánlatait, egy helyen össze tudja hasonlítani őket!

Csak annyit fizessen a kölcsönért, amennyit feltétlenül szükséges!

Ajánlataink

Archívum

Címkék

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - AKTÍV120

THM

11,73%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

300.000 Ft - 8.000.000 Ft

§

MKB Mosoly Személyi kölcsön

THM

8,3% - 14,9%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 7.000.000 Ft

§

Provident Heti Kölcsön

THM

5,7%

Futamidő

72 hét

Hitelösszeg

40.000 Ft - 420.000 Ft

§

További blogbejegyzések

Miért éri meg a hitelkiváltás a lakáshitelek esetében?

Miért éri meg a hitelkiváltás a lakáshitelek esetében?

2020.02.07.

Azt, hogy miért éri meg a hitelkiváltás általában, már többször tárgyaltuk itt, a blogon, azonban arra eddig nem áldoztunk cikket, hogy kiderítsük, miért éri meg specifikusan a lakáshiteleknél. Pótoljuk az elmaradást; az alábbiakban erről olvashatsz.

Tovább olvasom
CIB Előrelépő személyi kölcsön 7.77% kamatra: Érje el céljait még előbb!

CIB Előrelépő személyi kölcsön 7.77% kamatra: Érje el céljait még előbb!

2017.04.09.

CIB Előrelépő személyi kölcsön igazi segítség kitűzött céljai eléréséhez! Alacsony, akár 7.77%-os kamattal, kedvező, rugalmas igénylési feltételekkel nyújtunk segítséget, hogy céljait mielőbb elérhesse! 2017. március 17- június 1. között többféle kedvezménnyel is igényelhető!

Tovább olvasom
Hitelkiváltás igénylése a megoldás, ha többféle hitelt is törleszt!

Hitelkiváltás igénylése a megoldás, ha többféle hitelt is törleszt!

2017.04.17.

Miért jó ötlet a hitelkiváltás igénylése? A  hitelkiváltás igénylése egy remek lehetőség arra az esetre, ha egyszerre több, régebbi konstrukcióban kötött, magas törlesztő részletű hitelt fizet. Egy új, kedvezőbb kamatozású hitel igénylését követően az újonnan felvett hitelből rendezni tudja régi tartozásait.

Tovább olvasom
Adósságrendezés okosan – vonja össze tartozásait, fizessen csak egyet fix törlesztővel!

Adósságrendezés okosan – vonja össze tartozásait, fizessen csak egyet fix törlesztővel!

2017.05.30.

Adósságrendezés pénzügyi káosz helyett! Ön utánanézett már lehetőségeinek? Adósságrendezés akkor válhat szükségessé, amikor több felvett hitelt is törlesztünk, melyek között jelzáloghitel vagy deviza alapú hitel is van. A régebbi konstrukciókra jellemző, hogy nem fix kamatozásúak, így akár havonta emelkedhet a törlesztő részlet.

Tovább olvasom