Hitelfelvétel veszélyei – Mire vigyázzunk hitelfelvétel előtt?

2017.03.07.

Hitelfelvétel veszélyei – Miket érdemes átgondolni egy hitel felvétele előtt? Hitelfelvétel manapság hétköznapi dolognak számít, ám nem is annyira régen az emberek még körültekintően, megfontoltan és tervezetten használták ki a hitelek előnyeit, pontosan ismerve a lehetséges kockázatot. Ebben a cikkben a hitelfelvétel kockázatairól olvashat, néhány életszerű példán keresztül bemutatva, mely esetekben érdemes, mely esetekben nem ajánlott egy hitel felvétele.

Hitelfelvétel veszélyei - Mire vigyázzunk hitelfelvétel előtt?

Hitelfelvétel veszélyei I. – Fizetésképtelenség esélye

  • Egy kedvező hitel igénylése előtt mindig kalkuláljunk nem várt eseményekkel is, amelyek megakadályozhatnak bennünket a hitel törlesztőrészletek rendszeres fizetésében. A bankok egy ideig türelmesek késés esetén, de egy idő után extra költségekre is számíthatunk, ha nem fizetünk időben.

TIPP 1 – Hitelfelvétel egy kis tartalékkal

  • Ha egy 2 hetes betegszabadság, vagy egy kisebb értékű extra kiadás is gondot jelenthet, akkor célszerű a felvett hitel egy kis részét (kb. 2-3 havi törlesztő részletnek megfelelő összeg) félre tenni baj esetére. Így nem kell attól tartanunk, hogy plusz kamatot, kezelési költségeket, késedelmi kamatokat számol fel a bank, hiszen van annyi tartalékunk, hogy ne okozzon gondot a rendszeres törlesztés.

Hitelfelvétel veszélyei II. – Optimális törlesztőrészlet és futamidő

  • Figyeljünk rá, hogy a havi vagy heti törlesztőrészlet fizetése ne a megélhetésre és egyéb szükségszerű kiadásokra szánt keretből történjen. Ha az ilyen költségekkel sakkozunk, előfordulhat, hogy egyszer választanunk kell a hitel fizetése és a villanyszámla befizetése között.

TIPP 2 – Hitelfelvétel hosszabb távra

  • A futamidő kitolásával a havi vagy heti részlet ugyan alacsonyabb lesz, de a kifizetett végösszeg kicsit magasabb. Ha a hiteligénylés célja egy beruházás, ami idővel „visszatermeli” az árát (például fűtés korszerűsítés, gazdaságosabb autó csere stb.), akkor megéri hosszabb futamidőt vállalni.
  • Nyaralásra, luxuscikkekre, vagányabb autóra hitelt felvenni csak akkor tanácsos, ha a törlesztőrészlet fizetése biztosan nem jelent majd gondot.

Az www.expresszkolcson.hu -n összegyűjtöttük a bankok személyi kölcsön ajánlatait, egy helyen össze tudja hasonlítani őket!

Csak annyit fizessen a kölcsönért, amennyit feltétlenül szükséges!

További blogbejegyzések

Legkedvezőbb hitelek – oldalunkon megtalálod, amire szükséged van!

Legkedvezőbb hitelek – oldalunkon megtalálod, amire szükséged van!

2019.07.09.

A legkedvezőbb hitelek egy helyen, ezt keresed? Könnyű dolgod van, hiszen nem kell mást tenned, mind böngészni az interneten. A korábbi években viszont rengeteg gyaloglással járt volna, és ezzel nem is ért volna véget a dolog. Hiszen rengeteg adatot össze is kellett volna hasonlítanod, ami nem biztos, hogy a kedvenc elfoglaltságod. Az adatok begyűjtése, rendszerezése, majd összehasonlítása hosszadalmas. Nem is biztos, hogy mindegyikre szükség van ahhoz, hogy világossá váljon a számodra, az adott hitel megfelelő, nem az, vagy épp a legkedvezőbb.

Tovább olvasom
Hitelkiváltó hitel a menekülési útvonal az adósságspirálból

Hitelkiváltó hitel a menekülési útvonal az adósságspirálból

2017.03.19.

Hallott már a hitelkiváltó hitelről? Mi a hitelkiváltó hitel lényege? Miért lehet Önnek is megoldás? Ön is fizeti még mindig a régi, kedvezőtlen feltételekkel felvett deviza alapú hitelt? Lassan összecsapnak a feje felett a hullámok? A megélhetésre már alig marad pénz? Több hitele is van és már nem látja át, melyiket mikor is kell fizetni?

Tovább olvasom
Gyorskölcsön buktatói: amikor nem kaphatunk

Gyorskölcsön buktatói: amikor nem kaphatunk

2017.02.16.

Gyorskölcsön buktatói: amikor nem kaphatunk hitelt valamiért..

Tovább olvasom
Szabad felhasználású jelzáloghitel – Hitel kedvezőbb feltételekkel, korlátok nélkül

Szabad felhasználású jelzáloghitel – Hitel kedvezőbb feltételekkel, korlátok nélkül

2017.08.25.

Szabad felhasználású jelzáloghitel felvételével pl. rendezhetjük régebben felvett hiteleinket, könnyebben valósíthatjuk meg céljainkat akkor is, ha éppen nem áll rendelkezésünkre elég készpénz. Elszámolási kötelezettség nélkül használhatjuk fel éppen arra, amire szeretnénk. Közkedvelt hitel típus ingatlannal rendelkezők körében.

Tovább olvasom