Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Hitelkiváltás lehetősége, mint menekülési útvonal

2017.01.21.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2020. szeptember 18. 13:18

Hitelkiváltás lehetősége, mint menekülési útvonal Egyre nehezebb fizetnie hitelét? A megélhetésre alig marad pénze? Több hitele is van és már alig látja át, hogy melyiket mikor is kell fizetni? Hallott már a hitelkiváltásról, mint lehetőségről? A régi hitel kiváltása megoldás lehet gondjaira, bizonyos feltételek megléte esetén. Mi a hitelkiváltás lehetősége? Ha Önnek egy régebbi, kedvezőtlenebb […]

Hitelkiváltás lehetősége, mint menekülési útvonal

Hitelkiváltás lehetősége, mint menekülési útvonal

Egyre nehezebb fizetnie hitelét? A megélhetésre alig marad pénze? Több hitele is van és már alig látja át, hogy melyiket mikor is kell fizetni? Hallott már a hitelkiváltásról, mint lehetőségről?

A régi hitel kiváltása megoldás lehet gondjaira, bizonyos feltételek megléte esetén.

Mi a hitelkiváltás lehetősége?

  • Ha Önnek egy régebbi, kedvezőtlenebb konstrukciókkal kötött hitele van, mint amilyen hitelekhez ma hozzá juthatna, lehetősége van új hitel felvételére. A bank az új hitel folyósításakor kifizeti a régi tartozását, a továbbiakban pedig már az újonnan felvett hitel feltételei szerint kell törlesztenie.
  • Több, régebben felvett hitel esetén pedig egy új hitel igénylésével az összes törlesztő részletet egyre redukálhatja, kedvezőbb feltételekkel, egyetlen csekken vagy utalással fizetve.
    Sokkal kevésbé lesz megterhelő a törlesztés, pénzügyei pedig átláthatóbbak lesznek, hiszen egyetlen határidőre kell figyelnie.
  • Az évek során jelentősen megemelkedett törlesztő részlet esetén is meggondolandó alacsonyabb törlesztő részletre váltani, hosszabb futamidővel, kiküszöbölve ezzel a folyamatosan változó árfolyamokból eredő, állandóan változó törlesztő részleteket.
  • Jelentős összeget megtakaríthat minden hónapban, miközben sokkal könnyebben ki tudja fizetni az új hitel törlesztő részletét.

Milyen dokumentumok szükségesek a hitelkiváltás igényléséhez?

Jövedelemigazolás, személyes okmányok, továbbá, – ha nagyobb összegű hitelre van szüksége-, adóstárs bevonását is kérheti a bank. Bizonyos bankok akár 5 millió forint fedezet nélküli személyi kölcsön felvételére is lehetőséget kínálnak.

Hitelkiváltás esetén, ha a feltételek megengedik, akár még plusz készpénzhez is juthatunk.

Hitelkiváltás lehetséges ingatlanfedezettel is, ezt általában nagyobb összegű hitel igénylésekor szokták igénybe venni. A futamidő akár 30 év is lehet, rendkívül kedvező kamatra.

Mi a hitelkiváltás folyamata?

Személyi kölcsön igénylésekor:

  1. Igénylés és dokumentumok benyújtása (ha szükséges, az adóstárs részéről ugyanezek)
  2. Igénylés elbírálása
  3. A kölcsön folyósítása (1-2 nap általában, de akár pár óra is lehet, ha minden feltétel adott)

Hitelkiváltás ingatlanfedezeti hitellel:

  1. A bank által kért nyomtatványok benyújtása
  2. Az ingatlan értékbecslése (ez minden új hitel esetén újra el kell végeztetni
  3. Hitelbírálat
  4. Szerződéskötés
  5. Hitel folyósítása: a bank a régi bank(ok)felé kifizeti a tartozást. A fennmaradó összeget (amennyiben marad) pedig folyósítja az igénylő felé

A jelzáloghitel ügyintézése igényléstől a folyósításig általában 10-14 napot vesz igénybe.

Az összes bank aktuális hitelkiváltás ajánlatai egy helyen az expresszkolcson.hu-n!

Válassza ki az Önnek legelőnyösebb ajánlatot itt

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Minden, amit az adósságrendező hitelről tudnod kell

Minden, amit az adósságrendező hitelről tudnod kell

2023.07.21.

Az adósságrendezés nem jelent mást, mint kettő vagy több hitel lecserélését egy hitelre. Így kisebb költséggel és egyszerűbben lesznek kezelhetőek a hitelek. Az adósságrendezés egy olyan változtatás, ami kedvezően hat az ügyfél kiadásaira, és kezelhetőbbé teszi a pénzügyeit. Az Expresszkölcsön szakértőitől röviden és közérthetően az adósságrendezésről.

Tovább olvasom
Szabad felhasználású jelzáloghitel – Hitel kedvezőbb feltételekkel, korlátok nélkül

Szabad felhasználású jelzáloghitel – Hitel kedvezőbb feltételekkel, korlátok nélkül

2017.08.25.

Szabad felhasználású jelzáloghitel felvételével pl. rendezhetjük régebben felvett hiteleinket, könnyebben valósíthatjuk meg céljainkat akkor is, ha éppen nem áll rendelkezésünkre elég készpénz. Elszámolási kötelezettség nélkül használhatjuk fel éppen arra, amire szeretnénk. Közkedvelt hitel típus ingatlannal rendelkezők körében.

Tovább olvasom
Adósságrendezés fedezet nélkül? Lehetséges!

Adósságrendezés fedezet nélkül? Lehetséges!

2021.06.18.

Nem elég, hogy sok az adósságod, de sokfelé is fizeted, és már nem is tudod észben tartani, hogy hányfelé kellene utalnod? Alig jössz ki a havi jövedelmedből, mert mindent elvisznek a hiteleid? Akkor az adósságrendezést Neked találták ki! Nincs fedezetként bevonható ingatlanod? Az se jelent gondot, ugyanis az adósságrendezés fedezet nélkül is megoldható!

Tovább olvasom
Áthidaló kölcsön jellemzői

Áthidaló kölcsön jellemzői

2019.04.23.

Sosem ejtettünk még szót az áthidaló kölcsön lehetőségeiről, pedig meglehetősen gyakori, és nem is népszerűtlen hitelkonstrukcióról van szó. Mivel az esetek nagy többségében nem problémásak, így a hírekbe se kerülnek bele, tehát sokan nem is tudnak a létezésükről. Úgy gondoltuk, hogy érdemes lehet részletezni, mert hasznos lehet. Lássuk!

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával