Gyorshitel, rövid futamidő, egyszerű megoldás?

A gyorshitel egyszerűen igényelhető, szabadon felhasználható hitelforma. Manapság a gyorsuló világban gyakran előfordulhat, hogy gyorshitelre lenne azonnal szükségünk.  A gyorshitel számos előnnyel jár, nemcsak, hogy árfolyamkockázattól mentes, hanem egyszerű s online is igényelhető. Sokféle fedezetet elfogadnak a hitelintézetek,(autófedezetet is már manapság). 1-2 nap alatt elbírálják, és rövid futamidőre folyósítják a gyorshitelt.

Hazánkban az igényelt összegek pénzintézetenként változhatnak, de általában háromszázezer és egymillió közötti az értékhatár. A két jelentősebb hitelező cég, a Cofidis és a Provident kiváló konstrukciókat ajánl a futamidőre, törlesztő részletekre és az online igényelhető hitelbírálatra vonatkozólag. Az utóbbi egyre népszerűbb mert személyes megjelenéshez képest gyorsabb. Elengedhetetlen szempont felderíteni a gyorshitel esetén, a hazai hitelpiac szolgáltatóinak különböző körülményeit és feltételeit.

Kecsegtető lehet a gyorskölcsön esetén készpénzhez jutni úgy,  hogy nem tartozik elszámolási kötelezettséggel a bankok felé, mire költi el a készpénzt. De ahogy az előny, úgy a hátrány is megjelenik! A THM mutató magas lesz és mindezek mellett arra is jobb felkészülni, hogy a kedvezőbb fedezetek és gyors eljárás miatt a pénzintézetek magasabb összeget kérnek.

Jövedelemigazolás nélkül már nem vehető igénybe a gyorskölcsön

A gyorskölcsön igénylése azoknak sürgős általában, akik alacsony fizetésük miatt, olyan helyzetbe kerültek, hogy minél gyorsabban készpénzre lenne szükségük.
Jövedelemigazolás nélkül már nem igényelhető a gyorshitel. A bankok számára a jövedelemvizsgálattal kapcsolatos jogszabályváltozás 2010. június 11-én lépett életbe.

Nem számít, hogy az igénylőnek megfelelő fedezete, például háza vagy autója lenne a tranzakcióhoz.  A hitelnyújtó intézetek még a kölcsön felvétele előtt meg akarnak győződni a kiutalt pénz visszatörlesztéséhez a forrásról.
Tehát akik nem rendelkeznek rendszeres jövedelemmel, nem is jogosultak gyorshitel felvételére. Manapság már a személyi kölcsönök, sőt mi több, jelzáloghitelek felvétele esetén is szükség van jövedelemigazolásra. Régebben a recesszió előtt lehetséges volt a magánszemélyeknek akár, rendszeresen igazolható jövedelem nélkül is a gyorshitel felvétele.

Gyorshitel igénylésének a feltételei

30 napon belüli munkáltatói igazolásra van szükség, igazolt rendszeres jövedelemre, és érvényes azonosító okmányokra. Az elvárt minimum jövedelem 60.000 forint, bár helyenként változhat. Minimum fél éves munkaviszony az átlagosan elvárt.
BAR lista kizáró oknak számít, ám passzív státusz esetén kivétel előfordulhat. Ez általában a kisebb összegek felvételénél lehetőség.

Tehát gyorskölcsönt érdemes felvenni, ha azonnal készpénzre van szüksége, ugyanis kiszámítható, egyszerű, árfolyamkockázattól mentesonline is igényelhető, és még szabadon fel is használható.

De nem lehet persze elfelejteni a jelentkező hátrányokat sem, miszerint a Thm, a teljes hiteldíj mutató magasnak lesz mondható. S bár 2010 júniusa előtt a gyorshitel felvételének folyamata megtörténhetett jövedelemigazolás nélkül is, ma már a bemutatása előírás a hitelintézetek felé. További információt találsz a blogunkban, ehhez kattints ide. 

Reméljük hasznos volt, amit olvastál. Értékeld cikkünket!