Gyorshitel, rövid futamidő, egyszerű megoldás!

2016.12.28.

A gyorshitel egyszerűen igényelhető, szabadon felhasználható hitelforma. Manapság a gyorsuló világban gyakran előfordulhat, hogy gyorshitelre lenne azonnal szükségünk.  A gyorshitel számos előnnyel jár, nemcsak, hogy árfolyamkockázattól mentes, hanem egyszerű s online is igényelhető. Sokféle fedezetet elfogadnak a hitelintézetek,(autófedezetet is már manapság). 1-2 nap alatt elbírálják, és rövid futamidőre folyósítják a gyorshitelt.

Gyorshitel, rövid futamidő, egyszerű megoldás!

Gyorshitel, rövid futamidő, egyszerű megoldás?

Hazánkban az igényelt összegek pénzintézetenként változhatnak, de általában háromszázezer és egymillió közötti az értékhatár. A két jelentősebb hitelező cég, a Cofidis és a Provident kiváló konstrukciókat ajánl a futamidőre, törlesztő részletekre és az online igényelhető hitelbírálatra vonatkozólag. Az utóbbi egyre népszerűbb mert személyes megjelenéshez képest gyorsabb. Elengedhetetlen szempont felderíteni a gyorshitel esetén, a hazai hitelpiac szolgáltatóinak különböző körülményeit és feltételeit.

Kecsegtető lehet a gyorskölcsön esetén készpénzhez jutni úgy,  hogy nem tartozik elszámolási kötelezettséggel a bankok felé, mire költi el a készpénzt. De ahogy az előny, úgy a hátrány is megjelenik! A THM mutató magas lesz és mindezek mellett arra is jobb felkészülni, hogy a kedvezőbb fedezetek és gyors eljárás miatt a pénzintézetek magasabb összeget kérnek.

Jövedelemigazolás nélkül már nem vehető igénybe a gyorskölcsön

A gyorskölcsön igénylése azoknak sürgős általában, akik alacsony fizetésük miatt, olyan helyzetbe kerültek, hogy minél gyorsabban készpénzre lenne szükségük.
Jövedelemigazolás nélkül már nem igényelhető a gyorshitel. A bankok számára a jövedelemvizsgálattal kapcsolatos jogszabályváltozás 2010. június 11-én lépett életbe.

Nem számít, hogy az igénylőnek megfelelő fedezete, például háza vagy autója lenne a tranzakcióhoz.  A hitelnyújtó intézetek még a kölcsön felvétele előtt meg akarnak győződni a kiutalt pénz visszatörlesztéséhez a forrásról.
Tehát akik nem rendelkeznek rendszeres jövedelemmel, nem is jogosultak gyorshitel felvételére. Manapság már a személyi kölcsönök, sőt mi több, jelzáloghitelek felvétele esetén is szükség van jövedelemigazolásra. Régebben a recesszió előtt lehetséges volt a magánszemélyeknek akár, rendszeresen igazolható jövedelem nélkül is a gyorshitel felvétele.

Gyorshitel igénylésének a feltételei

30 napon belüli munkáltatói igazolásra van szükség, igazolt rendszeres jövedelemre, és érvényes azonosító okmányokra. Az elvárt minimum jövedelem 60.000 forint, bár helyenként változhat. Minimum fél éves munkaviszony az átlagosan elvárt.
BAR lista kizáró oknak számít, ám passzív státusz esetén kivétel előfordulhat. Ez általában a kisebb összegek felvételénél lehetőség.

Tehát gyorskölcsönt érdemes felvenni, ha azonnal készpénzre van szüksége, ugyanis kiszámítható, egyszerű, árfolyamkockázattól mentesonline is igényelhető, és még szabadon fel is használható.

De nem lehet persze elfelejteni a jelentkező hátrányokat sem, miszerint a Thm, a teljes hiteldíj mutató magasnak lesz mondható. S bár 2010 júniusa előtt a gyorshitel felvételének folyamata megtörténhetett jövedelemigazolás nélkül is, ma már a bemutatása előírás a hitelintézetek felé. További információt találsz a blogunkban, ehhez kattints ide. 

Ajánlataink

Archívum

Címkék

Ajánlott hitelek

Könnyített kölcsön

THM

20,3% - 24,9%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

200.000 - 2.990.000 Ft

§

Provident Heti Kölcsön

THM

5,7%

Futamidő

72 hét

Hitelösszeg

40.000 Ft - 420.000 Ft

§

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - AKTÍV120

THM

11,73%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

300.000 Ft - 8.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések

2020-ban mennyi hitelt vehetek fel minimálbérrel?

2020-ban mennyi hitelt vehetek fel minimálbérrel?

2020.02.10.

2020-ban a minimálbér bruttó 161.000 forint, ám a hitelfelvételnél a bankok a nettó összeget vizsgálják, ami lényegesen alacsonyabb, mindössze 107.500 forint. Az alábbiakban arról olvashatsz, hogy 2020-ban mennyi hitelt vehetsz fel ekkora jövedelem esetén.

Tovább olvasom
Gyorskölcsön ajánlatok – nézzük a legjobbakat!

Gyorskölcsön ajánlatok – nézzük a legjobbakat!

2020.09.10.

Gyorskölcsön ajánlatokat keresel? Nálunk megtalálod a legjobbakat! Tudjuk, hogy ezt sokan állíthatják magukról, ám mi nem csak a levegőbe beszélünk, hanem mutatjuk is őket, sőt, azt is elolvashatod az alábbiakban, hogy miért is ezek a legjobbak.

Tovább olvasom
Kaphatok-e személyi kölcsönt, ha a fizetésemből letiltás van?

Kaphatok-e személyi kölcsönt, ha a fizetésemből letiltás van?

2018.02.16.

Van az az élethelyzet, amikor mindenképp szükség lenne némi pénzre, függetlenül a körülményektől. A személyi kölcsön szinte minden esetben jó megoldás, viszont a hitelbírálat keresztül tud húzni minden számítást, akár egy egyszerű letiltás miatt.

Tovább olvasom
Vállalkozóként is igényelhetek személyi kölcsönt?

Vállalkozóként is igényelhetek személyi kölcsönt?

2018.05.03.

Természetesen igen, személyi kölcsönt vállalkozóként is igényelhetsz, de ebben az esetben az eljárás kicsit eltérő, hiszen vállalkozók esetében másféle igazolások szükségesek a hitelkérelemhez, mint egy alkalmazottnál. Valamivel több dokumentumot kell beszerezned, de a kamat és az egyéb kondíciók ugyanolyanok lesznek, nincs különbség.

Tovább olvasom